Duyurular

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz döneminden itibaren üniversitelerde örgün programlarda yüz yüze eğitime geçilmesi kararı ile birlikte Yükseköğretim Kurumu ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu' güncellenerek "Küresel Salgında Eğitim ve Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi’’ ile "Kampüs Ortamına Yönelik Uygulamalar Rehberi" olmak üzere iki ayrı rehber haline getirildi.

Eğitim Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi-2021 için tıklayınız.

Kampüs Ortamlarına Yönelik Uygulamalar Rehberi-2021 için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurumu ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu' yayınlandı. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

TC Sağlık Bakanlığının Covid-19 (Yeni Koronavirüs Hastalığı) için oluşturduğu web sitesinde sürekli güncellenen Covid-19 Algoritmalarını takip edebilirsiniz: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19

TC Sağlık Bakanlığının "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" için lütfen tıklayınız

Yükseköğretim Kurulunun Yeni Normal süreçte uygulamalara yönelik olarak hazırladığı “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberine buradan erişebilirsiniz.

Türk-Alman Üniversitesi eğitim-öğretim faaliyetleri 30.03.2020 tarihi itibariyle uzaktan yürütülmekte olup dersler online olarak verilmektedir. Koronavirüs sürecinin bir gereksinimi olarak uygulanan uzaktan eğitim için Türk-Alman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TAÜ-UZEM) kuruluş işlemleri de hız kazanarak devam ettirilmektedir. TAÜ-UZEM ile uzaktan eğitim şeklinde faaliyet gösterecek programların açılması ve zamanla örgün öğretimin ihtiyaç ve talep halinde uzaktan eğitim teknolojisi ile desteklenmesi sağlanacaktır. Bu çerçevede özellikle Alman partner üniversitelerimizle ortak çalışmalar ve projeler üretilmesi planlanmaktadır.

Üniversitemizin Kütüphanesi tarafından araştırma ve akademik çalışmalara destek olmak amacıyla ASOS İndeks ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır.

Kullanıcıların ödünç aldıkları Nisan ve Mayıs aylarında iade süresi dolacak kitapların ödünç süresi 30.09.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Milli Dayanışma Kampanyası kamuoyunun bilgisine sunmak üzere internet sitesi ana sayfasında yayınlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.